Vad ska man tänka på när man väljer hantverkare?

Att anlita en hantverkare kan vara en svår uppgift, särskilt om du inte är van att göra det. Om du dock har allting innan på plats så som dina bygglovsritningar, planer och tanker på hur bygget ska genomföras kommer processen bli mycket lättare.

Det finns många saker att ta hänsyn till innan du fattar ditt slutgiltiga beslut om vem du ska anlita för jobbet. I det här blogginlägget kommer att lära dig vilka faktorer som är viktiga när du ska väljer vilken hantverkare du ska anlita.

Be om referenser och omdömen

Ett av de bästa sätten att kontrollera en hantverkare är reko eller inte är genom att be om referenser. Om de har varit verksamma ett tag borde de inte ha några problem att ge dig denna information.

Prata med tidigare kunder och få deras feedback om arbetets kvalitet, punktlighet, budget och allmän tillfredsställelse. Detta kommer att det hjälper dig att få en god uppfattning om vad du kan förvänta dig.

Ett annat bra sätt att bedöma hantverkarens kvalitet är att kolla upp dem på internet. Om folk har haft en dålig erfarenhet är det troligt att de lämnat en recension på nätet kring detta, och detsamma gäller om de har goda erfarenheter.

Be om att få en offert

Ett av de bästa sätten att undvika att bli lurad är att få flera offerter från olika hantverkare. På så sätt får du en bra uppfattning om vad priset för jobbet bör landa någonstans.

Be inte bara om en offert per telefon, utan se till att du först besöker varje hantverkare för att diskutera dina behov och få en exakt uppfattning om hur mycket det kommer att kosta.

En del hantverkare vill ofta jobba på timme, men detta är något som du helst vill undvika om det inte är en hantverkare du litar på. Det är mycket bättre att komma överens om ett pris för hela jobbet i förväg – då kommer nämligen inte några oförutsedda kostnader att dyka upp.

Titta på hur länge de har funnits i branschen

Ett bra sätt att bedöma hur pålitlig en hantverkare är är att titta på hur länge han eller hon har varit verksam. Om de är nya i branschen finns det en större chans att de inte är lika erfarna som andra och kan komma att kosta dig mer pengar i det långa loppet.

Ett enkelt sätt att kolla upp detta är genom att helt enkelt se hur länge deras företag varit aktivt. Detta kan du alltid kolla på på nätet hos exempelvis Alla Bolag eller andra webbtjänster.