Vad är Lunar och hur fungerar det?

Du har säkert stött på reklam om Lunar när du scrollat på telefonen eller suttit vid datorn. Lunar är ett danskt fintechföretag som grundades i Århus 2015. Deras verksamhet går ut på att erbjuda ett alternativ till de traditionella bankerna. Deras tjänst är inriktad till unga vuxna och går enkelt förklarat ut på att hjälpa människor att få bättre koll på sin privatekonomi.

Vill du bli kund hos dem kan du enkelt registrera dig via deras sajt, och det är faktiskt helt kostnadsfritt också. När du signat upp kommer du få ett Mastercard-bankkort hemskickat till dig, och detta kort kommer du sedan kunna koppla till en smidig bank-app i din smartphone.

Själva poängen med detta kort och appen som den är kopplad till är att du på ett enkelt sätt ska få en bra överblick över din ekonomi. I appen lagras alla dina transaktioner och du kan snabbt kolla upp vad du spenderar dina pengar på.

Hur beställer man hem kortet?

Det är väldigt lätt att komma igång med Lunar och beställa hem deras kort. Det tar endast några få minuter och är som sagt helt kostnadsfritt.

Här har du en enkel steg-för-steg guide:

1. Surfa in på Lunars sajt, fyll i ditt telefonnummer, och klicka sedan på ”skicka länk”. Du kommer då få en nedladdningslänk skickad till din telefon.

2. När du väl fått länken kan du klicka dig vidare genom den för att därefter ladda ner appen och gå vidare till själva registreringen i appen.

3. I appen behöver du ange din e-postadress, mobilnummer, och bestämma hur Lunar får kontakta dig (antingen via telefon eller e-post). Och kom ihåg, för att du ska kunna skaffa ett Lunar-kort gäller det att du är 18 år eller äldre.

4. Godkänn sedan Lunars och Paysafes villkor och legitimera dig via mobilt BankID. Du kommer utöver detta även behöva bekräfta dina uppgifter, och när det är gjort skickas ditt nya bankkort hem till dig.

Varför ska man skaffa det?

Ett Lunar-kort passar perfekt till dig som inte riktigt har koll på din privatekonomi. Detta kort gör det väldigt enkelt att ta reda på vad dina pengar tar vägen. Detta tack vare den smidiga och tydliga appen som gör det smidigt att kolla upp detta.

Men även om du har koll på din privatekonomi kan Lunar vara något för dig såklart. Du kanske föredrar att ha en bra app som du enkelt kan kolla hur dina pengar spenderas och då är detta ett bra val för dig.