Vad är en låneförmedlare?

Du har förmodligen hört talas om låneförmedlare någon gång, särskilt om du under en titt stått i begrepp att låna pengar. Men om det är så att du inte riktigt har full koll på vad det är för något har du kommit helt rätt.

Vi kommer nämligen att gå igenom vad det är, varför alla rekommenderar att man ska ta hjälp av dessa, och annat som kan vara bra att känna till relaterat till detta område. Målsättningen är att du ska få lite mer insyn i detta så att du kan ta bättre och mer välgrundade beslut om du funderar på att låna pengar.

Ekonomi är ett av våra specialintressen och något vi verkligen brinner för. Så av den här anledningen uppmanar vi dig att höra av dig till oss om det är något mer du undrar över. Sannolikheten är stor att andra också funderar på detta, och då kan vi skriva en artikel som besvarar de frågetecken som finns bland folket därute.

Hjälper dig hitta det förmånligaste lånet

En låneförmedlare är precis som namnet antyder en tjänst som förmedlar lån. Faktum är att dessa tjänster samarbetar med en hel uppsjö av olika banker och långivare. Man kan nästan säga att deras roll är att vara som en mellanhand mellan dig som låntagare och banken.

Detta gör att låneförmedlarna är opartiska och varken favoriserar dig eller banken i den här processen. Visserligen får de betalt av bankerna om de förmedlar ett lån, men de vill ändå se till att deras användare får de bästa lånevillkoren. Och för dig som användare är tjänsten gratis.

Så den enkla anledningen till varför man bör använda dessa låneförmedlare är kort sagt att de hjälper dig att få ett så billigt och förmånligt lån som möjligt – utan någon extra kostnad för dig.

Jämför låneförmedlare

Det finns en mängd olika låneförmedlare som man kan ta hjälp av när man vill jämföra lån. Du har exempelvis säkert hört Lendos ljudslinga på radio upprepade gånger, och faktum är att de är en av de största låneförmedlarna på marknaden.

Är det så att du vill hitta låneförmedlare med hög kundnöjdhet rekommenderar vi att du först och främst ser till att jämföra vilka alternativ som finns tillgängliga. För trots att kvaliteten i regel är väldigt hög hos de flesta aktörer så finns det alternativ som sticker ut från mängden. Jämförelsen kan du enklast göra hos Låneförmedlarguiden som specialiserar sig på detta område.

Hur går processen till?

När du har bestämt dig för vilken låneförmedlare du ska använda dig av är det dags att sätta igång och ansöka om lån. I samband med att du skickar iväg en låneansökan genom en låneförmedlare kommer denna ansökan sedan vidarebefordras till ett gäng olika banker och långivare.

Låneförmedlaren inhämtar därefter alla låneförslag och hör sedan av sig till dig med alla alternativ som du kan välja mellan. Som du säkert märker så blir processen så otroligt smidig när man använder en låneförmedlare eftersom de gör allt jobb med att kontakta bankerna och sammanställa erbjudanden till dig.

Värt att komma ihåg är även att låneförmedlarna enbart tar en enda kreditupplysning på dig, trots att de skickar iväg din ansökan till så många olika långivare. Detta är positivt för din kreditvärdighet eftersom en stor mängd UC-upplysningar ses som något negativt.