De 5 bäst betalande jobben i Sverige

Alla jobb har olika löner; vissa är högre, och vissa är lägre. Men vilken yrken är de mest välbetalda?

Statistiska Centralbyrån (SCB) har gjort en undersökning kring detta, och vi kommer nu att ta en titt på topp 5 av dessa jobb. Notera att undersökningen gjorde år 2019, men med det sagt så skulle listan med högsta sannolikhet vara identisk även om den hade genomförts i år.

Nu dyker vi rätt in i listan och går igenom jobben. Vi börjar med plats 5 och tillsist kommer vi till det mest välbetalda jobbet enligt den undersökning som SCB gjorde.

5. Verkställande direktör

En verkställande direktör (VD), är en person som han ansvar inför en styrelse för den löpande förvaltningen i ett aktiebolag. Verkställande direktörer här i Sverige har en medellön på 78 300 kr i månanden.

4. Specialistläkare

När man varit läkare i ett antal år kommer möjligheten att vidareutbilda sig till specialistläkare. Det finns flera olika områden som man kan specialisera sig inom. Du kan bland annat bli förlossningsläkare eller gynekolog. En specialistläkares medellön ligger i dagsläget på ca 78 700 kr i månaden.

3. General-, landstings- och kommundirektörer

Vill du jobba inom landsting och kommun som antingen general-, landstings eller kommundirektör så kommer din lönecheck inte vara något du behöver klaga över. Detta arbete har nämligen en medellön på omkring 92 600 kr i månanden.

2. Mäklare inom finans

Mäklare inom finans ger tips och råd till sina kunder gällande hur de ska agera med deras investeringar. Det kan handla om allt från aktier, fonder, valutor,, optioner, och även andra typer av värdepapper. Som en mäklare inom finans kommer din medellön ligger på närmare 102 600 kr i månaden.

1. Chefer inom bank, finans och försäkring

Ja, detta jobb kräver förmodligen ingen förklaring. Som chef inom bank, finans eller försäkring kommer du kunna plocka hem en hel del stålar varje månad. Detta jobb har en medellön på hiskeliga 1 142 300 kr i månaden. Dessutom tenderar det att förekomma stora bonusar för dessa chefer, vilket innebär att deras ”riktiga” lön, med bonusar inräknat, egentligen är högre än så.