Är SMS-lån bra eller dåliga?

I dagens samhälle har SMS-lån blivit något som nästan är tabubelagt. Det är något som man uppmanas att hålla sig ifrån och om man ansöker om det tycks detta påvisa ansvarslöshet. Sanningen är dock att SMS-lån faktiskt kan vara bra, och bara för att du ansöker om denna typ av lån behöver detta automatiskt inte betyda att du är ansvarslös.

Frågan du bör fundera kring är snarare när ett SMS-lån kan vara bra. Det är inte helt enkelt att svara på denna fråga, då alla situationer ser olika ut. Vi ska dock här nedanför försöka bryta ner alltihop så att du kan skapa dig en bättre bild över hur dessa lån fungerar och när de kan vara passande att använda sig av dem.

Innan vi sätter igång vill vi passa på att poängtera vikten av att du har koll på vad du gör när du ska ta ett lån. Detta gäller inte bara SMS-lån utan alla typer av lån. Saker som du bör hålla koll på är till exempel ränta, lånevillkor och hur mycket du ska betala varje månad. Fundera också igenom om du verkligen behöver låna pengar och om du skulle klara av att betala tillbaka lånet.

Snabba pengar in på kontot

SMS-lån gör det möjligt för dig att snabbt få in pengarna på kontot. Det är just snabbheten som är den stora fördelen med dessa typer av lån. Så om du är i behov av att få tag i pengar snabbt kan SMS-lån vara en lösning på detta problem.

Ett exempel på när det skulle kunna vara passande att ta ett SMS-lån är om det dyker upp en oförutsedd kostnad ett par dagar innan löning, samtidigt som du har tomt på kontot. Om kostnaden måste betalas omgående blir det en jobbig sist, och då kan alltså SMS-lånet betala av denna kostnad. Och direkt när lönen kommer in på kontot kan du då betala tillbaka alla pengar med ränta så att du blir av med den skulden snabbt.

Hur hittar man de bästa lånen?

Idag finns det en hel del olika aktörer som erbjuder SMS-lån, och det innebär också att alla olika räntenivåer och lånevillkor kan variera stort mellan dessa långivare. Vi rekommenderar därför starkt att du jämför vilka alternativ som finns att välja mellan. Detta hjälper dig att hitta de bästa räntorna så att du slipper betala massa onödiga pengar för lånet.

Det absolut enklaste sättet att hitta sms lån som skulle kunna vara något att ha är genom att använda onlinetjänsten Loanscouter. Hos dem kan du ta del av en omfattande lista med information kring ett gäng olika kreditgivare, och detta underlättar något enormt för dig som vill jämföra aktörerna på marknaden.

När ska man inte ta SMS-lån?

Det finns alltså ett par situationer då SMS-lån faktiskt kan vara till bra hjälp. Men faktum är att det även finns några nackdelar med den här typen av lån, och det är också därför lånetypen har lite dåligt rykte.

SMS-lån förknippas med höga räntor och korta betalningstider i kombination med att de är väldigt lättillgängliga. Detta tillsammans utgör inte en särskilt bra kombination, och om man inte vet vad man håller på med så kan det gå riktigt snett om man tar ett SMS-lån. Många använder t.ex. den här låneformen för att finansiera mindre bra spontanköp, som exempelvis en TV, dator, eller liknande konsumtion.