5 tips att hitta ett billigare billån

Funderar du på att köpa ny bil och finansiera det tillsammans med ett billån? Isåfall är det här en väldigt passande artikel för just dig. Vi kommer nämligen gå igenom ett par enkla tips när det gäller att få ett billigare billån.Om ett förmånligt billån är något som lockar dig bör du alltså läsa vidare.

Det finns faktiskt ett par saker du kan göra för att sänka kostnaderna som är kopplade till ett billån. Men om man aldrig tänkt på detta förut eller tagit ett billån för något tidigare bilköp kan det vara svårt att veta vad man ska göra och i vilken ände man ska börja för att få billigaste billån. Tanken med dagens artikel är kort sagt att försöka vägleda dig till att ta bättre beslut gällande lån och krediter kopplade till bilköp.

Men innan vi sätter igång vill vi bara påpeka att du endast bör låna pengar om du är säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. Och du bör såklart inte låna mer än vad du faktiskt behöver.

1. Hur ser din kreditvärdighet ut?

Du kanske tror att din kreditvärdighet inte spelar någon större roll när det gäller att få ett billån. Men sanningen är att långivarna kommer att använda denna information för att avgöra huruvida de vill bevilja dig ett lån eller inte.

Ju bättre din kreditvärdighet är, desto större är sannolikheten att du kan bli godkänd för ett lån med låg ränta och bra villkor. Men hur ser man till att ha en god kreditvärdighet då? Ja, för att göra detta bör du först och främst alltid se till att betala av dina skulder i tid. Utöver detta bör du även se till att håll dina lån och krediter nere och inte ansöka om för många lån samtidigt.

2. Vänta tills betalningsanmärkningar har löpt ut

Betalningsanmärkningar kan i allra högsta grad påverka dina möjligheter till att få så förmånliga billån som möjligt.

Om du har en obetald skuld i ditt register kan det till och med vara svårt att få ett lån godkänt från första början, men med det sagt är det inte omöjligt. På grund av detta kan det vara smart att först låta betalningsanmärkningen löpa ut innan du ansöker om ett nytt lån. Du ökar så sannolikheten att du får lite bättre lånevillkor än om du försöker låna med en aktiv anmärkning.

3. Jämför med låneförmedlare

Ett annat bra sätt att hitta så billiga billån är att jämföra lån med hjälp av låneförmedlare. Det finns många olika låneförmedlare på marknaden och de kan vara till stor hjälp när det kommer till att hitta så förmånliga lån som möjligt.

Så vad gör en låneförmedlare kanske du undrar. Enkelt förklarat så agerar låneförmedlare som en slags mellanhand låntagaren och långivaren. De lånar därmed inte ut några pengar själva, utan man kan se dem som ett sätt att få in flera låneerbjudanden samtidigt på ett enkelt och smidigt sätt.

Det finns egentligen inga större nackdelar med använda en låneförmedlare, så länge du ser till att använda ett välrenommerad aktör. Dessa aktörer gör det nämligen möjligt att enkelt jämföra låneerbjudanden från ett gäng olika banker och långivare så att du kan hitta det billigaste lånet.

4. Ansök om lån med säkerhet

Om du vill ha ett så billigt billån som möjligt bör du alltid ansöka om ett lån med säkerhet. I de flesta fall har dessa lån betydligt lägre ränta och bättre villkor än lån som är utan säkerhet.

Anledningen till att ett lån med säkerhet i allmänhet erbjuds med så låga räntor är att långivarna kan få tillbaka en del av sina pengar om du inte skulle kunna betala tillbaka lånet i tid. När det kommer till just billån med säkerhet är det alltså bilen du köper som blir säkerheten för lånet.

5. Förhandla med banken

När det gäller att få det bästa priset på ett billån bör du alltid försöka att förhandla med banken om att få en så bra ränta som möjligt.

Bankerna är ofta villiga att ge låntagarna en bättre ränta om de förhandlar och kan bevisa att de har gjort sin research. Om du dessutom kan visa upp en god ekonomi i övrigt så kan du avsevärt förbättra dina möjligheter att få ett förmånligt billån.