3 tips för att sälja svensk fika med klassen

Det kan vara en utmaning att samla in pengar till klasskassan, men som tur är finns det en läcker och populär svensk tradition som kan hjälpa oss! Fika är något som nästan alla svenskar älskar.

Att då och då ta en kaffepaus, och samtidigt avnjuta kakor eller bullar, är mer eller mindre del av vår kultur här i Sverige. Det kan därför vara klokt att dra nytta av detta om du vill samla in pengar till klasskassan då det alltså finns en tydlig efterfrågan. Genom att sälja kakor och andra typer av bakverk kan man faktiskt få ihop en hel del pengar till klassen.

I det här blogginlägget ger vi dig 3 tips för att sälja fika med klassen. Vill du veta mer om hur man säljer kakor med klassen kan du läsa vidare hos Kaffekassan som har bra information på området.

1. Börja sälja i tid

En av de viktigaste sakerna när det gäller att sälja något är att börja tidigt. Det ger folk tillräckligt med tid att planera och köpa det de vill ha.

När du planerar att sälja kakor med din klass så rekommenderar vi alltså att ni börjar med att skicka ut information i god tid innan ni behöver pengarna. På så sätt kommer alla potentiella kunder ha gott om tid på sig att fundera på om och vad de ska köpa för typer av kakor.

Det ger er även möjlighet att svara på kundernas frågor och funderingar utan att varken ni eller dem känner någon stress. Vi tror att detta är en viktig nyckel för att lyckas bra med försäljningen.

2. Ut och knacka dörr

Ett annat bra sätt att samla in pengar till klasskassan är att gå ut och knacka dörr. Det kan låta lite skrämmande, men det kan faktiskt vara väldigt roligt och spännande.

Om ni är tillräckligt många i klassen kan ni gå ut i par eller små grupper och fråga folk om de vill köpa kakor. Detta hjälper inte bara till med insamlingen, men det kan också bidra till att det känns tryggt och säkert när man går och knackar på hos främlingar.

I dessa coronatider ska man såklart tänka på avstånd och att inte sprida smittan vidare, men trots detta anser vi att just dörrknackning är en bra metod för att bygga en relation med kunderna och locka dem att köpa.

3. Skapa en webbplats eller en sida på sociala medier

Ett annat bra sätt att sälja kakor (eller någon annan typ av bakverk) är att skapa en webbplats eller en sida på sociala medier specifikt för detta ändamål. På så sätt kan folk köpa kakor utan att att behöva lämna sina hem.

Se till att inkludera foton av de läckra kakorna samt priser och annan viktig information. Kunderna kan då som sagt stanna hemma och i lugn och ro ta ett beslut kring om de vill köpa, och isåfall även hur mycket de vill köpa. Detta i kombination med dörrknackning tror vi kan ge mycket bra resultat.

Några slutord

Vi hoppas att dessa tips kan hjälpa dig och din klass att dra in pengar till klasskassan. Se nu till att planera och diskutera detta med alla i klassen så att ni alla är införstådda i vad som ska göras och hur ni ska gå tillväga för att få bästa möjliga resultat.

Om du vill att vi ska skriva mer om detta, eller liknande ämnen, så får du gärna höra av dig med denna feedback.